Schotse Haarhuis, uh..Higland Games

Op zaterdag 17 november 2018 stond voor Haarhuis Generatoren B.V. uit Agelo de jaarlijkse personeelsavond op het programma. Het in 1992 opgerichte bedrijf dat zich specialiseert in noodstroomoplossingen had op voorhand gekozen voor de Schotse Highland Games wat betekende dat de kilt uit de kast gehaald werd en de whiskyglazen gepoetst moesten worden.

Cheers, mate!

Cheers, mate!

Waar de avond normaliter afgetrapt wordt met koffie en een lekkernij stond er voor deze dertig personen tellende groep een ‘Bevvy’ ( = Schots voor alcoholisch drankje) klaar. Nadat alle gasten gearriveerd waren, was het tijd voor het welkomstwoord van onze eigen Event Manager. Daarnaast werden diverse medewerkers van Haarhuis Generatoren B.V. wegens een jubilea in het zonnetje gezet.

Kilt up

Rond 18.00 uur werden de groepen ingedeeld voor de oeroude Highland Games. Ieder team koos zijn eigen captain die vervolgens gehuld in traditionele Schotse klederdracht het team naar de overwinning moesten leiden. Met traditionele Schotse muziek op de achtergrond stelde iedere teamcaptain zich vervolgens voor aan de groep om daarmee gelijk het startschot te geven voor de verschillende spellen.

Kilt up
Let the games begin

Let the games begin

De Highland Games bestaan uit diverse onderdelen zoals boomstamwerpen, hamerslingeren, boomstamzagen en touwtrekken. Als extra toevoeging en modern tintje was blind inparkeren tevens onderdeel van de traditionele clanspelen uit de hooglanden van Schotland. Ondanks het koude weer streden alle groepen vol overgave voor de overwinning, maar zoals Henny Huisman ooit zong: “Er kan er maar één de winnaar zijn”.

Hard werk maakt hongerig

Nadat alle teams de verschillende spellen zo goed als mogelijk volbracht hadden, verplaatste de groep zich naar binnen. Onder het genot van een Schotse borrel werd er geestdriftig nagepraat over wie al dan wel of niet gewonnen had. Voor dit echter bekend gemaakt werd, was het tijd om aan tafel te gaan. Een heerlijk buffet met diverse salades, garnituur vlees en vis stond klaar om verorberd te worden.

Nadat iedereen uitgegeten was, was het tijd voor de prijsuitreiking. Het team dat er met de overwinning vandoor ging won niet alleen de eeuwige roem, maar tevens een leuke prijs!

Hard werk maakt hongerig

Programma
Programma
8
Begeleiding
Begeleiding
8
Eten & drinken
Eten & drinken
10
Activiteiten
Activiteiten
10
Investering
Investering
8

Vrijblijvend een afspraak plannen?